Blåsorkestrar m.m.

  • Nybörjargrupp

ingår i kursen för alla som spelar sitt första år på ett blåsinstrument. Vi träffas tisdagar klockan 18.20-19.00 på Kulturskolan och spelar tillsammans på ett lekfullt sätt.
Ledare: Anna Schmidtz.

  • The Swinging Group

är första orkestersteget för dig som spelar ett blåsinstrument. Du som har spelat cirka 1-2 år är välkommen att vara med. Vi övar på måndagar klockan 17.10-17.50 och ibland medverkar vi på konserter av olika slag. En av årets höjdpunkter är orkesterläger på hösten tillsammans med den äldre orkestern.
Ledare: Anna Schmidtz, Fredrik Torgnysson och Mats Johansson.

  • Sveriges Närmaste Blåsorkester

är andra steget i vår orkesterskola. Vi spelar all möjlig musik – ganska mycket pop/rock, och de flesta medlemmar går i årskurs 5-9. Vi övar på måndagar klockan 18.00-18.50 och några gånger per läsår har vi konsert. En av årets höjdpunkter är orkesterläger på hösten tillsammans med den yngre orkestern. Alla som spelar ett blåsinstrument några år är hjärtligt välkomna att vara med – man behöver inte ha varit med i orkester innan!
Ledare: Jenny Nordström, Anna Schmidtz, Fredrik Torgnysson och Mats Johansson.

  • Scendraget

är tredje steget i orkesterskolan. Medlemmarna är äldre ungdomar och vuxna. Vi övar på måndagar klockan 19.00-20.40. Scendraget är en aktiv orkester med många spelningar, bland annat i Enköpings studenttåg, nationaldagsfirandet i Grillby, egna konserter både själva och tillsammans med andra orkestrar med mera. Vi vill gärna bli fler – om du spelar ett blåsinstrument och har kunskaper i notläsning är du välkommen att höra av dig!
Ledare: Birgit Stare och Anna Schmidtz.

  • Äldre blåsarensemble

är vår ensemble för dig som har spelat flera år och är skicklig på ditt instrument. Vi övar på torsdagar klockan 17.20-18.00. Ensemblen framträder på konsert några gånger per år, bland annat har vi deltagit vid Enköpings kommuns minnesgåvoutdelning.
Ledare: Birgit Stare, Fredrik Torgnysson och Anna Schmidtz.