Blåsorkestrar m.m.

  • Nybörjargrupp

ingår i kursen för alla som spelar sitt första år på ett blåsinstrument. Vi träffas tisdagar klockan 17.40-18.20 på Kulturskolan och spelar tillsammans på ett lekfullt sätt. Man behöver inte ha lärt sig något speciellt för att kunna vara med.

  • Tisdagsorkestern

är första orkestersteget för dig som har spelat ditt blåsinstrument ungefär ett år. Vi ses på tisdagar klockan 18.20-19.00. Vi medverkar på flera konserter under läsåret.

  • The Swinging Group

är andra orkestersteget för dig som spelar ett blåsinstrument. Du som har spelat cirka 2-4 år är välkommen att vara med. Vi övar på måndagar klockan 17.10-18.10 och flera gånger under året medverkar vi på konserter av olika slag.

  • Sveriges Närmaste Blåsorkester

är tredje steget i vår orkesterskola. Vi spelar all möjlig musik – ganska mycket pop/rock, och medlemmarna går i årskurs 7-9 eller gymnasiet. Vi övar på måndagar klockan 18.15-18.50 och några gånger per läsår har vi konsert. Alla som spelar ett blåsinstrument några år är hjärtligt välkomna att vara med – man behöver inte ha varit med i orkester innan!

  • Scendraget

är fjärde steget i orkesterskolan. Medlemmarna är äldre ungdomar och vuxna. Vi övar på måndagar klockan 19.00-20.40. Scendraget är en aktiv orkester med många spelningar, bland annat i Enköpings studenttåg, nationaldagsfirandet i Grillby, egna konserter både själva och tillsammans med andra orkestrar med mera. Vi vill gärna bli fler – om du spelar ett blåsinstrument och har kunskaper i notläsning är du välkommen!

  • Äldre blåsarensemble

är vår ensemble för dig som har spelat flera år och är skicklig på ditt instrument. Vi övar på torsdagar klockan 17.20-18.00. Ensemblen framträder på konsert några gånger per år, bland annat har vi deltagit vid Enköpings kommuns minnesgåvoutdelning och under Trädgårdsdagen.