Blåsorkestrar m.m.

  • Nybörjargrupp

ingår i kursen för alla som spelar sitt första år på ett blåsinstrument. Vi träffas tisdagar klockan 18.20-19.00 på Kulturskolan och spelar tillsammans på ett lekfullt sätt.
Ledare: Anna Schmidtz.

  • The Swinging Group

är första orkestersteget för dig som spelar ett blåsinstrument. Du som har spelat cirka 1-2 år är välkommen att vara med. Vi övar på måndagar klockan 17.10-17.50 och flera gånger under året medverkar vi på konserter av olika slag.
Ledare: Anna Schmidtz, Fredrik Torgnysson och Magnus Silén.

  • Sveriges Närmaste Blåsorkester

är andra steget i vår orkesterskola. Vi spelar all möjlig musik – ganska mycket pop/rock, och de flesta medlemmar går i årskurs 7-9. Vi övar på måndagar klockan 18.00-18.50 och några gånger per läsår har vi konsert. Alla som spelar ett blåsinstrument några år är hjärtligt välkomna att vara med – man behöver inte ha varit med i orkester innan!
Ledare: Jenny Nordström, Anna Schmidtz, Fredrik Torgnysson och Magnus Silén.

  • Scendraget

är tredje steget i orkesterskolan. Medlemmarna är äldre ungdomar och vuxna. Vi övar på måndagar klockan 19.00-20.40. Scendraget är en aktiv orkester med många spelningar, bland annat i Enköpings studenttåg, nationaldagsfirandet i Grillby, egna konserter både själva och tillsammans med andra orkestrar med mera. Vi vill gärna bli fler – om du spelar ett blåsinstrument och har kunskaper i notläsning är du välkommen att höra av dig!
Ledare: Birgit Stare och Anna Schmidtz.

  • Äldre blåsarensemble

är vår ensemble för dig som har spelat flera år och är skicklig på ditt instrument. Vi övar på torsdagar klockan 17.20-18.00. Ensemblen framträder på konsert några gånger per år, bland annat har vi deltagit vid Enköpings kommuns minnesgåvoutdelning.
Ledare: Birgit Stare, Fredrik Torgnysson och Anna Schmidtz.