Strålkastare lyser på ett rött draperi framför en scen.

Musikal

Välkommen till oss för att utforska musikalens spännande värld där du får möjlighet att utforska musikalens olika delar, sång, dans och teater.

Yngre musikal, 10–14 år

I musikalämnet på Kulturskolan integrerar vi sång, dans och drama. Vi jobbar med sång- och teaterteknik och lär oss att improvisera, sjunga i stämmor, bemästra röstteknik och hur vi kan gestalta en roll på scenen.

Vår kurs är produktionsinriktad. Varje år gör vi minst en produktion. Ofta är den skapad av oss själva, där vi utgår från ett tema och populära sånger. Vi deltar också i den äldre gruppens musikal och får prova på att vara med i en större produktion.

Äldre musikal, från årskurs 7

Vi jobbar med teknisk sångträning samt scenisk sångframställning, och får träning i att sjunga både i grupp och enskilt. Inom dansen jobbar vi med koreografi, olika dansstilar och uttryck för att förstärka musikalens budskap. Inom drama jobbar vi med röst, kroppspråk, improvisation, rollgestaltning med inriktning mot musikalscenen. Vi repeterar kontinuerligt med strävan att göra en föreställning under vårterminen.

Viktigt för vår verksamhet är att arbeta tillsammans, ta ansvar och förstås att ha riktigt kul! När vi repar blir vi en sammansvetsad grupp där alla är viktiga och där vi tillsammans skapar en uppsättning. Till vår uppsättning har vi ljus, ljud, kostym och mask.

Äldre musikal har lektion tisdagar 19.30–20.30 samt torsdagar 18.30–20.30.